Bejelentés


Shaolin masszázs Nem csak shaolin szerzeteseknek....


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A szív kenyere: a GALAGONYA

Forrás: http://taichimindenkinek.network.hu/blog/tai-chi-mindenkinek-hirei/a-sziv-kenyere-a-galagonyaA galagonyavirágból és leveléből készült tea valamelyest erősíti a túlfárasztott szívet, oxigénhez és glukózhoz segíti a szívizomzatot, szabályozza a szívritmust és mindezeken keresztül közvetve nyugtatólag, kiegyensúlyozólag hat, továbbá segíti az alvást. Hosszú évtizedek tapasztalata ez! Habár a középkorban írott gyógynövénykönyvekben más áll, mégis el kell fogadnunk, hogy az ókorban a galagonyát nem használták, vagy legalábbis nem a gyengült, öreg szív erősítésére.

A galagonya (Crataegus) a rózsafélék növénytani családjába tartozik. Bokrokról, kis fákról van szó, melyek ágain hegyes tüskék nőnek. A virágok felfelé álló ernyőfüzéreket alkotnak, májusban vagy júniusban leírhatatlan pompával virágoznak. A galagonya világos töltéseken és sövényekben nő, gyakran fordul elő napsütötte lejtőkön és ritkás erdőkben. Gond nélkül nevelhető a házi kertben is.

Gyógynövényként csak a századforduló óta szólnak a galagonyáról. Hatása tudományosan kivizsgált és alkalmazási területe világosan körvonalazott. Segít idős és öreg, fáradt, túlterhelt, stresszben élő, túlhajtott szívű embereknek, mert enyhíti az olyan panaszokat mint: teljesítőképesség-csökkenés, szívtáji nyomás és szorító érzés, valamint a szívritmuszavarok egy-egy formája. A kúraszerűen alkalmazott levélből vagy levél és virág keverékéből készült galagonyatea felüdülést jelent a túlterhelt szív számára, mivel erősíti és tehermentesíti azt.
Bizonyított, hogy tartós fogyasztása esetén sem kell tartanunk mellékhatástól. Lezajlott infarktus után is ajánlatos egy teakúra végzése és a galagonyatea lehetséges infarktust megelőző hatását sem utasíthatjuk el. Túlhaladott az a vélemény, miszerint a galagonyának vérnyomást csökkentő hatása is lenne. Magas vérnyomás esetén csak a kiegészítő kezelésben hasznosítják.
A galagonya hatóanyagát kivizsgálták, azonban a hatás nem tulajdonítható csupán ezen összetevő anyagoknak. A procianidinek, flavonoidok és aminok kétségtelenül hozzájárulnak a főhatás kialakításában. A tudományos álláspont szerint a teljesítménycsökkenés, digitáliszra még nem szoruló idős szív, szívtáji nyomó és szorító érzés, ritmuszavarok enyhe formájának kiegészítő kezeléseként jól alkalmazható.


Hatása :
Növeli a szív vérellátását, csökkenti a vérnyomást, vizelethajtó, serkenti a szívműködést, tágítja a koszorúereket, tüdőgyulladásban szívserkentő, szünteti a szorongást, szívdobogást, szabálytalan szívműködést, rövid légzést, ideges görcsöketJavallatok : Fokozott fáradtság, szívgyengeség, szívkoszorúér elmeszesedés, szívizomgyengeség, időskori szívgyengeség, magas vérnyomás, érelmeszesedés, szívizomgyulladás, szabálytalan szívműködés, ideges szívpanaszok, pangásos szívelégtelenség, szívgörcs, szédülés, szorongás, szívdobogás, rövid légzés,légszomj, aranyér, asztma, gyakori szívdobogás, felfúvódás, heveny láz, lesoványodás, szívbaj, szívizom elfajulás, szívbelhártya gyulladás, szívgyengeség változó korban, szívszorulás

 

Adagolás: a fenfi tünetek meglétekor, naponta 2-3 alkalommal 2 kiskanál galagonya virágos terméséből leforrázása fedő alatt  10-15 perc pihentetés után fogyasztva; ha pedig nincs különösebb tünetünk ugyanezt a mennyiséget elég naponta egyszer bevinnünk!

 

Egy jó forrás a beszerzéshez:  Zöld Malom webáruház:


http://mulinoverde.net/kakkukfuszorp

Ára nagyságrendileg: 250 Ft + Posta...
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!